Page content

Welke tennisschoenen moet ik kopen

Welke tennisschoenen je het beste kunt kiezen hangt ook sterk af van de ondergrond waar op je vaak speelt.

Verschillende soorten tennisbanen:

–              Gras.

–              Kunstgras.

–              Gravel.

–              Hartcourt.

–              Smashcourt.

–              Tapijt. (Indoor)

Gravel:Voor gravel heb je schoenen nodig waarbij je kan glijden en niet dat de zolen te stroef zijn waardoor je niet kan glijden.(Vissengraad profiel)

Hardcourt: Voor hardcourt heb je schoenen nodig waarbij de zool daar in tegen wat steviger(stroever) is zodat je meer grip hebt op de banen en om weer sneller af te kunnen zetten.(Vissengraad profiel die nog wat stroever is als de gravel profiel)

Kunstgras/Smashcourt: Voor kunstgras heb je schoenen nodig waarbij je ook een deel kan glijden naar de bal toe en niet dat het te stroef word, want dit kan later leiden tot een voetblessure. (een mix van noppen en vissengraad profiel)

Gras: Zijn zelden tennisclubs met grasbanen alleen het mooie toernooi ‘’Wimbledon’’ word op gras gespeeld, maar hier adviseren wij meer schoen met noppen te nemen voor optimale grip op de tennisbaan. Deze kun je natuurlijk niet gebruiken op andere tennisondergronden, omdat je dan de tennisbanen stuk maakt. (noppen profiel)

Tapijt: Voor tapijt heb je schoenen nodig waarbij je niet vast komt te staan. Denk hierbij aan een schoen met een gladde zool zodat je enkele bewegelijkheid blijft hebben. (gladde/harde zool)

 

Volg ons voor meer handige tips en hints of bekijk ons aanbod

Tennisschoolonline.com

Comment Section

0 reacties op “Welke tennisschoenen moet ik kopen

Plaats een reactie


*